schaatsen-logga

Ser vi dig på startlinjen?


22 februari 2017 kommer Nederländska KPN Grand Prix Marathon för första gången till Luleå! KPN Grand Prix består av totalt fem skridskotävlingar där naturisen står central. Två lopp i österrikiska Weissensee, ett lopp i Luleå och två i Falun. Avståndet för varje tävling är antingen 100 km eller 200 km. Avståndet i Luleå kommer att vara 100 km.

NOS, den största TV-kanalen i Nederländerna, kommer att sända direkt från tävlingen. Tittarsiffrorna uppskattas till 1 000 000 tittare. Dagen innan KPN Grand Prix blir det ett fantastisk tourskate-event. Detta kommer att inträffa tisdag 21 februari. Här kan alla skridsko- entusiaster delta! Du kan välja mellan fyra avstånd: 10, 30, 60 och 100 km. Banan är cirka 10 km och ligger runt vackra Luleå ("Luleå isbana"). Banan kommer att varvas tills dess att valt avstånd är uppnått,t.ex. 6 varv för avståndet 60 km. Isbanan kring Luleå kommer att vara i toppskick dagarna till ära, tack vare kommunens insatser att bidra till eventets framgång. För registrering använd webbformuläret www.schaatsenlulea.nl/sweden Medlemmar av LLSK får 150 SEK rabatt när de anger rabattkoden LLSK 2017. Vi söker även volontärer för eventet, är det kanske något för dig? Skicka i så fall gärna ett e-mail till dirk@schaatsenlulea.nl

Företagstävling

Här får företag chansen att tävla mot varandra i lag om 4-6 personer. Avståndet för företagstävlingen är 30 km. Deltagandet i och träning inför tävlingen bidrar inte bara till en god arbetsmiljö utan även till friska och aktiva medarbetare som sprudlar av energi. Ser vi dig och ditt företag på startlinjen?

www.schaatsenlulea.nl

På den officiella hemsidan www.schaatsenlulea.nl kommer de senaste nyheterna att publiceras. Där kan man hitta bade tävlingsprogrammet och information om de olika aktiviteterna som inträffar i samband med eventet.